Olej z Pestek Malin producent: Mydłostacja

29,00 

To cudo nie ma sobie równych jeżeli chodzi o olejową ochronę przed promieniami UV. Idzie lato…ba! Wiosna nam już funduje cudne słońce, a malina to naturalna ochrona dla naszej skóry. Olej z pestek malin, nierafinowany, zimnotłoczony to cudownie pachnący i aksamitny antyoksydant, ochraniacz i ukojenie dla zmęczonej skóry. Jest miękki, aksamitny i szybko się wchłania nie pozostawiając świecącej warstwy. A zapach! Cudo…Ale ok do rzeczy. Trochę konkretów o naszej malinie: olej tłoczony z jej pestek to bogactwo kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega 6. To właśnie one utrzymują odpowiedni balans wodny skóry zapewniając, że jest ona nawilżona ( używać olej na hydrolat lub wodę). Tak więc polecany jest do skóry zarówno tłustej jak i suchej, gdyż zbilansuje poziom wody i sebum w skórze. Ponadto olej z pestek malin to bogactwo witaminy E – naturalnego antyoksydantu oraz witaminy A, która wspomaga regenerację skóry, włosów i paznokci. Ma także bardzo dobry wpływ na cerę trądzikową. To zimnotłoczone cudo stało się naszym ulubieńcem wśród olei ponieważ właśnie dzięki kwasom tłuszczowym i dobroczynnym witaminom wspaniale regeneruje naskórek, zmniejsza skutki stresu antyoksydacyjnego, wygładza, przyspiesza gojenie się drobnych ran i poprawia barierę lipidową skóry. Działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie oraz pobudza regeneracje nabłonków oraz tkanki łącznej. Wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność skóry oraz redukując zmarszczki. Zwalcza zaburzenia w metabolizmie tłuszczów spowodowane brakiem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Zawartość w oleju kwasu elagowego sprawia, że posiada on także właściwości przeciwnowotworowe oraz zabezpieczające przed mutacją genów.

Dla nas jest świetny! Na lato niezbędny nawet w torebce by posmarować sobie nim usta lub skórę wokół oczu. I ten zapach…A wspominaliśmy już o nim, prawda? 🙂

Kategorie: , , ,

Opis

Skład: Zimnotłoczony, nierafinowany olej z pestek malin

INCI: Rubus Idaeus ( Raspberry) Seed Oil

Opakowanie: buteleczka z ciemnego szkła

Pojemność: 30 ml

Stosowanie: można stosować go rano po przemyciu twarzy pod makijaż lub jako dodatek kilku kropel do ulubionego kremu. Zalecały róznież stosowanie oleju na noc gdyż chroni skórę przed powstawaniem zmarszczek mimicznych oraz skytkami stresu oksydacyjnego.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olej z Pestek Malin producent: Mydłostacja”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *



Polecane produkty