Olej z Marakui producent: Mydłostacja

29,00 

Olej z marakui, czyli tzw. passiflory to cud południowego świata. Wyciskany z pestek owocu posiada liczne składniki , które powodują, że skóra odwdzięczy się pięknym wyglądem oraz skutecznie się zregeneruje. Czysty olej posiada niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, C, E i K, które skutecznie odżywiają skórę twarzy oraz są naturalnymi antyoksydantami. Olej z marakui posiada kilkunastokrotnie większy potencjał antyoksydacyjny niż chociażby olej arganowy, a zawartość bioflawonoidów oraz Omega 6 jest bardzo wysoka. Oprócz wymienionych składników marakuja charakteryzuje się zawartością skwalenu (lipidu) , który zwiększa elastyczność skóry oraz powoduje dotlenienie komórek. Poza tym są tu obecne również karotenoidy i flawonoidy, które odmładzają i odżywiają naskórek.

A teraz do rzeczy. Komu polecany jest olej z marakui? Tak naprawdę wszystkim, nawet o skórze alergicznej, gdyż jego działanie jest bardzo łagodne i nie powodujące uczuleń. Wspaniale sprawdza się przy skórze naczyniowej oraz dotkniętej trądzikiem różowatym. Posiada właściwości przeciwzapalne, regenerujące oraz reguluje wydzielanie sebum. Zmniejsza stany zapalne skóry oraz łagodzi obrzęki.

Można stosować go również na włosy. Suche oraz łamliwe będą wyjątkowo zadowolone!

Opis

INCI: Passiflora Edulis Seed Oil

Zapach: delikatny, prawie niewyczuwalny

Kolor i konsystencja: słomkowy, oleista konsystencja, łatwo wchłanialny

Aplikacja: najlepiej na wilgotną skórę ( wtedy łatwiej się wchłonie) w połączeniu z hydrolatem z róży damasceńskiej lub oczaru wirginijskiego. Można stosować jako bazę pod makijaż gdyż nie zostawia tłustej warstwy.

Pojemność: 30 ml

Opakowanie: szklana buteleczka z zakraplaczem

Kraj pochodzenia: Włochy

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olej z Marakui producent: Mydłostacja”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *



Polecane produkty